blog

En Oosters interieur in een handomdraai met authentieke woonaccessoires

Decoratietrends voor de huidige en komende tijd hebben als kenmerken warme tinten in natuurlijke kleuren, organische materialen, geometrische patronen, en ronde vormen. Tel dit bij elkaar op en je hebt een Oosters interieur; van Perzische of Berber kleden geknoopt natuurlijk geverfde wol tot zachte poefs en mozaïeklampen.

Oosterse woonaccessoires zijn tegenwoordig gemakkelijk te vinden online. Als je een kleurenpalet hebt gekozen, wordt het heel gemakkelijk om je Arabische kamer warmte, luxe, mystiek en magie te geven.  Kies een Oosterse stijl die bij je past en probeer accessoires in dezelfde categorie te kiezen.

  • De traditionele stijl van laagjes van kleden en kleuren zoals in een sprookje uit 1001 nacht maak je compleet met warme en natuurlijke kleuren. Maak een accentmuur door het roestoranje te schilderen of behang te plakken met Arabische patronen erop. Geef de ruimte een magische sfeer met een Turkse mozaïeklamp met gekleurd licht en vergeet niet talloze kussentjes en kleedjes.
  • Om een rustieke stijl van Bedoeïenen te creëren, gebruik je accessoires als grote kruiken, houten krukjes en Berber kleden. Vooral natuurlijke materialen als hout, wol en steen in warme aardekleuren helpen om de sfeer te brengen.
  • De luxueuze minimalistische stijl van hotels in Dubai met strakke lijnen en veel goud is nog minder bekend in Nederland, maar wel het gemakkelijkst te integreren met onze Hollandse gemakken en moderne keukens. Een modern Arabisch décor is vooral luxueus. Leef je uit met kroonluchters, filigraanlampen, gouden accenten, zware gordijnen en extravagante meubelen.

In iedere stijl zijn veel Oosterse woonaccessoires te vinden, maar ook veel namaak accessoires die uit China komen. Deze producten maken je kamer al heel snel kitch en je wilt niet nep overkomen en op een filmset wonen.

Als je een beetje klasse in je interieur wilt houden, sla dan de goedkope plastic accessoires over en vind een handelaar in authentieke woonaccessoires uit Marokko, Turkije, Egypte of India. Je krijgt niet alleen een beter resultaat in je huis, maar de plaatselijke bevolking wordt er ook mee geholpen.

Update (20-02-2018):
Kreeg de laatste maanden veel aanvragen waar wij deze interieur stukken doorgaans vinden.

Een goed adres om unieke, authentieke oosterse woonaccessoires aan te schaffen is Ghalia.nl.

Adres: Koninginneweg 4, 2161 ZP Lisse, Nederland
Telefoon: +31 252 729 973
Website: https://www.ghalia.nl/
Facebook: https://nl-nl.facebook.com/GhaliaNL/

Top service, gratis verzending en retourneren en scherpe prijzen maken dit voor mij tot een van mijn favoriete webwinkels in Nederland voor dit soort spulletjes.

You may also like...